Предузећа за производњу нуклеарних вентила постепено схватају локализацију

- 2021-06-21-

У последње две године, произвођачи нуклеарних вентила заједно су постигли напредак у истраживању и развоју неких кључних нуклеарних вентила са власницима као што су ЦГН и ЦННЦ. У складу са тренутном ситуацијом надметања за нуклеарне вентиле пројеката Кинсхан и Хонгианхе, у комбинацији са постојећим могућностима и достигнућима у индустрији вентила, стопа локализације вентила јединица 1 и 2 у Хонгианхеу достићи ће око 35%. Након 1-2 године истраживања и развоја, доћи ће до великог напретка у производњи нуклеарних вентила, а очекује се да ће домаћа производња достићи 60% у јединицама Хонгианхе бр. 3 и бр. 4.

Успешним развојем нуклеарних вентила, то значи да су неки производи кинеске индустрије вентила ушли у врхунско поље, што одражава да су кинески вентили достигли одређени ниво производње. Тржишни простор производа је широк, али пружа и нову прилику за развој индустрије вентила. ЦГН је са кинеским националним нуклеарним електранама, Далиан Дагао вентилом и вентилом Јиангсу Схентонг потписао „Споразум о сарадњи у развоју домаћих нуклеарних вентила“, означавајући да су заједничка истраживања и развој нуклеарних вентила између ЦГН -а и домаћих предузећа за вентиле у потпуности започети.

Претпрошле године, компанија Јиангнан Валве Цомпани је независно истраживала и развијала се и искусила стотине експеримената са вакуумским лептир вентилом великог пречника 5 метара, који је први домаћи вентил у великом националном одбрамбеном тесту аеротунела. Да би се обезбедио двосмерни лептир вентил са вакуумским заптивањем и посебан вентил за регулацију притиска за испитни уређај, појачање "Цханг 'е" Месецу је значајно допринело. Године 2005. компанија је успешно развила први у свету "нулте цурење" регулационог лептир вентила за заптивање метала који је заменио засун и глобе вентил са већом потрошњом енергије и потрошњом материјала и успешно развио домаћи врхунски вентил "електрохидраулично повезивање за брзо затварање" вентил “чије је време затварања било много мање од међународног стандарда од 0,5 секунди.

У нуклеарном вентилу Суе и вентилу високог притиска у сузхоу-у, вентил високог притиска ланзхоу за наш нуклеарни хемијски систем пружа низ врхунских локализација вентила, укључујући: нуклеарни вентил Суе у оригиналу 60-70-их година, независно истраживање и развој вакуумског вентила торпеда, производа са вакуумским вентилом, масовна производња као локализација водећег производа, чини кључни вентил нуклеарног хемијског система торпедним вентилом за реализацију локализације. Шангајска фабрика вентила учествовала је у многим великим националним пројектима у протеклих 40 година, попут снабдевања вентила од нерђајућег челика националним пројектом за нуклеарно и хемијско обогаћивање 1962. године.

Недавно је и локализација кључних вентила такође постигла резултате: Баоии Валве Гроуп и Универзитет Зхејианг заједнички су развили врхунске вентиле серије ултра ниских температура, Зхејианг Цхаода вентил за Схенхуа Гроуп који ће носити одељак домаће опреме „угљен-водоник“ како би обезбедио број домаћих кугличних вентила отпорних на хабање отпорних на хабање, истраживање и развој; Ланзхоу Хигх Прессуре Валве Цо., Лтд. за Синопец Пугуанг Гас Фиелд Независно истраживање и развој вентила против природног гаса против високог сумпора домаћих равних вентила високог притиска недавно успешно пробне производње; Творница вентила Јиангсу Иангзхонг развила је низ посебних вентила за уређаје за опорабу сумпора за уштеду енергије и заштиту животне средине итд., И постепено се промовисала и примењивала у земљи, тако да су ти врхунски вентили остварили домаћу производњу. Беијинг Аероспаце Петроцхемицал Тецхнологи анд Екуипмент Енгинееринг Цо., Лтд развила је два нова домаћа производа, "Уређај за брзо пребацивање сигурносног вентила за задовољавање могућности резервног пражњења" и "Сигурносни вентил без протока са чахурама".

Индустрија вентила игра важну улогу у развоју националне економије као важна карика прерађивачке индустрије. Пошто у нашој земљи домаћи ниво производње вентила у поређењу са међународним напредним нивоом и даље постоји одређени јаз, много високих параметара, кључ за високу температуру и високи притисак, вентили високе класе зависили су од увоза, како би се гурнуо вентил локализације, коју је издало Државно веће за неколико мишљења о убрзању развоја индустрије производње опреме, релевантни државни одсеци према захтевима земаља велике локализације опреме, Направио је низ великих примена, а предводио их је Национални Комисија за развој и реформу, Кинеска федерација машинске индустрије и Кинеско удружење генералне машинске индустрије заједно, распоређивање и формулисање релевантних области главне опреме програма локализације вентила, и много пута уз координацију надлежних одељења, сада локализација вентила у домаћим индустрија вентила је постигла консензус.

У протеклих 20 година, посебно у последњих неколико година, заједнички напори научних истраживања, дизајна, производње и корисника постигли су плодоносне резултате. У „гасоводу запад-исток“, „пројекту преусмеравања воде југ-север“, „чвору за очување воде у три клисуре“, нуклеарне јединице од милион киловата, пројекту од милион тона етилена, термоенергетском блоку са наткритичном и ултракритичном термоелектраном, нафтом и гасом цевоводи, хемијска индустрија угља, велики брод, пречишћавање градских отпадних вода и други велики инжењерски пројекти велике опреме и нуклеарне енергије, петрохемијске, металуршке, електране и друга поља, поред мале количине вентила са високим параметрима и регулатора за увоз, Остварите локализацију вентила, мењајући тако ситуацију да су кључни вентили главне опреме дуго подложни страним земљама. И настојте да у кратком року што је могуће веће инжењерске пројекте и кључне вентиле постигнете локализацију, или део реализације локализације, тако да кинеска индустрија производње вентила заузме водеће место у свету.

Од нуле до убрзања темпа локализације вентила Кинеска локализација вентила увек је била дугачак пут. На почетку наше земље залагати се за локализацију вентила, није обична пловидба, али су се сусрели и слојеви отпора, расправља се о више. Након што се старија генерација стручњака за вентилну индустрију и нека научноистраживачка одељења нуклеарне индустрије позабаве и координирају, могу користити домаће, одлучно домаће, у погледу локализације, што је више могуће, за играње врхунске лопте, како би спасили стране размена за државу.

Локализација вентила у Кини на почетку није ништа, почевши од нуле, а од нуклеарне електране и нуклеарне хемијске и петрохемијске опреме почињу на основу локализације, 80 -их година, хватајући прву 600000 нуклеарну јединицу релевантних радова на кључни пројекат, нуклеарна електрана Кинсхан, затим фабрика вентила нингбо као локализација пилот предузећа нуклеарног инжењерског цевног вентила, вентил је локализација. Након реформе и отварања, Кина је повећала снагу локализације вентила. Са сталним побољшањем нивоа производне технологије у индустрији вентила, многа предузећа су усвојила напредну линију за обликовање сандука за песковиту смолу за производњу празног лива. Хемијски састав одливака брзо се анализира помоћу спектрометара за директно очитавање, а недостаци ливења се откривају гама зрацима кобалт-60. Ковање усваја напредну технологију, попут ковања гума и ковања у више праваца. Након уласка у 21. век, темпо локализације вентила је убрзан, а локализација релевантних великих инжењерских пројеката постигла је успехе.

Након што је Државно вијеће издало "Неколико мишљења о убрзању ревитализације индустрије производње опреме", индустрија производње опреме била је подстакнута на свеобухватну ревитализацију. За Националну комисију за развој и реформе, заједно са Кинеском федерацијом машинске индустрије и Кинеским удружењем, представљени су и релевантни државни одсеци за „15“, током периода „11. петогодишњег плана“ постепено се реализује вентил велике локализације опреме план, који је предложен да се реализују кључни вентили нуклеарне електране од милион киловата, велики мегатонски етиленски вентили, комплетни комплети локализације опреме и тако даље, увођењем кључне технологије и независним развојем, а у законима и прописима и политикама да се много да преференцијалних, па релевантна предузећа за вентиле искористе прилику, преузму иницијативу да добро ураде посао локализације вентила. Горе и доле како би се постигао консензус, локализација вентила постигла је задовољавајући напредак.

Кључни вентил нуклеарне електране важна је опрема нуклеарне електране. Дуго се углавном ослања на увоз. Стране земље спроводе техничку блокаду Кине како би зарадиле висок профит, па је то постало једно од уских грла која ограничавају локализацију нуклеарне енергије у Кини. Домаћи развој нуклеарних вентила почео је раних 1960 -их. До сада је, након вишедеценијских напора, Кина формирала скалу пројектовања нуклеарних вентила, експеримената, производње, могућности испитивања, а за нуклеарну електрану Кинсхан фазе И, изградња фазе ИИ обезбедила је велики број нуклеарних вентила, нуклеарни вентили су направили важан допринос локализацији.

Домаћа кључна предузећа преузимају иницијативу за превазилажење потешкоћа, дијеле терет за државу и преузимају терет локализације нуклеарних вентила у истраживању и развоју и производњи. Бројна стара предузећа, као што су сувале, схенианг схенгсхи и далиан дагао, стекла су квалификацију за пројектовање и производњу нуклеарних вентила и постигла су достигнућа у процесу производње нуклеарних вентила на домаћем тржишту у Кини. Тренутно је 19 домаћих предузећа стекло дозволу за пројектовање и производњу квалификационе опреме за цивилни нуклеарни притисак коју је издала Национална управа за нуклеарну безбедност, која може да пројектује и производи нуклеарне вентиле. Дизајн и производња типова вентила су засуни, запорни вентили, регулациони вентили итд. 19 предузећа имају дизајн и производњу нуклеарних вентила на нивоу предузећа ... Има их 5 (у нуклеарном вентилу Су, Схен Гао, високо, на вентил, Схангхаи Лианггонг). Тренутно, домаћи је успешно развио реактор са водом под притиском, нуклеарни острвски нуклеарни оксидни вентил класе класе, повратни вентил, вентил са мехуром, брзи реактор са високим нивоом електричног балона са натријумским вентилом и друге нуклеарне вентиле. 2003. године ЦННЦ Су Валве се пријавио Комисији за науку, технологију и индустрију за националну одбрану за пројекат "Истраживање и развој технологије пројектовања и производње кључних вентила за нуклеарне електране" и одлучио да не штеди напоре да развије пет врсте кључних вентила за нуклеарне електране, чиме се разбија међународни монопол. 2006. године, по наруџбини Националне комисије за развој и реформе, преглед Кинеске федерације машинске индустрије показује нуклеарни вентил Суе у далијанском, схенианг СхенгСхиХе, велики индустријски реактор за нуклеарну реакцију нуклеарне електране, пројекат нуклеарне електране са три нуклеарне електране, локализација три нуклеарне електране пројекат, након имплементације ће чинити језгро националне снаге нуклеарног вентила, што чини да Кина гради пројекат нуклеарне енергије, други више неће бити дисциплиновани.

Прошле године, изградњом побољшаних пројеката нуклеарне енергије друге генерације, попут Хонгианхеа и Нингдеа, те варењем и апсорпцијом технологија треће генерације нуклеарне енергије, попут Санмена и Хаиианга, локализација опреме за нуклеарну енергију у прошлости је направила значајан напредак две године. Ослањајући се на пројекат проширења фазе ИИ Кинсхан, последњих година индустрија вентила успешно се развијала са домаћим напредним нивоом вентила нуклеарног нивоа, а кроз техничку идентификацију произвођача вентила су: Компанија је завршила производњу прототипа 14 спецификације и сорте, укључујући изолацијски вентил за нуклеарни ниво 1 за брзо отварање и затварање, електрични сигурносни вентил регулатора напона, запорни вентил за диференцијални замах ниског притиска и изолациони вентил за ваздушне канале са чврстим заптивањем 2, и прошао је различите врсте тестова и покрајинске и министарске процене. Јиангсу Схентонг вентил за нуклеарну секундарну изолацију изолациони лептир вентил; Далиан велики високи вентили глобус вентила нуклеарног нивоа, засун и повратни вентил; Главни куглични вентил за парну изолацију фабрике вентила у Шангају; Јиангсу Вујианг Цити Донгву стројеви нуклеарног нивоа главни сигурносни вентил за пару и сигурносни вентил помоћног система нуклеарног 2, 3 нивоа; Нуклеарни двостепени запорни вентил Зхејианг Глобал Валве Гроуп; ХЗД, ХКБ тип 1Е нуклеарни вентил електрични уређај за хидроцентрале Јиангсу Цхангзхоу, помоћне машине Општег постројења; Постројење за поправку енергетске опреме у Иангзхоу -у са међуспремником електричног погона вентила нуклеарног нивоа; Тиањин дан два вентила нуклеарне класе К1 вентил електрични уређај; Нуклеарни ваздушни изолациони вентил постројења Схијиазхуанг; Сузхоу Неваи валве нуклеарни електрични запорни вентил, нуклеарни електрични кугласти вентил, нуклеарни три електрични лептир вентил; Поред Схенианг Схенгсхи вентила за високу школу са вентилом за нуклеарни ниво и електричним запорним вентилом за нуклеарни ниво и закретним вентилом за нуклеарни ниво и фабриком за нуклеарне вентиле за нуклеарне нивое у сузхоу, прошао је Националну федерацију машинске индустрије и друга научна истраживања одељења су председавала новом техничком оценом. Недавно је ЦННЦ СОВ завршио развој различитих прототипова, као што су нуклеарне прве и друге фазе брзог отварања и затварања изолационих вентила, пропорционалне распршивачке вентиле, чврсто затворене изолационе вентиле за задржавање ваздуха, електричне вентиле за отпуштање притиска и главне вентиле за парну изолацију, и прошао је релевантна испитивања, као што су испитивања типа и завршени тестови стања хладног стања како би се задовољиле потребе пројеката нуклеарне енергије.

Истовремено, у пројекту Ц2 друге фазе пројекта пакистанске нуклеарне електране Цхасхма, поред контролних вентила са високим техничким садржајем, сви други вентили су произведени у Кини. Међу њима, вентил за испуштање ваздуха, вентил за регулацију повратног притиска и друге нуклеарне регулационе вентиле нуклеарног нивоа 2 и нуклеарног нивоа 3 обезбеђује Схангхаи Аутоматион Инструмент Фацтори Но. 7. Део вентила за процес обезбеђује ЦННЦ Су вентил и електрични погон пружа Тиањин Баили ИИ. Нуклеарни електрични запорни вентил обезбеђује Зхејианг Хуадонг вентил.