Карактеристике конструкције и примена фиксног кугластог вентила

- 2021-06-21-

Фиксни кугласти вентил прихвата горњи и доњи фиксни калем (носач вратила) и покретно седиште. Послови су стабилнији. Са функцијом аутоматске компензације, двосмерним заптивним седиштем вентила без зазора са великом смицањем и функцијом самочишћења. Посебно погодно за империјална влакна и суспензије са малим чврстим честицама и вискозним медијима. Стационарни производи са кугластим вентилима могу се широко користити у производњи папира, петрохемији, хемији, металургији, електричној енергији, заштити животне средине, нафти, лакој индустрији и другим индустријским одељењима у систему управљања аутоматизацијом.

Структурне карактеристике фиксног кугластог вентила:

1. Опструкција и излучивање:

Фиксни куглични вентил усваја опружно седиште плутајућег вентила које се претходно затеже, било да је вентил у потпуно отвореном или потпуно затвореном стању, горњу и доњу страну седишта вентила да блокира течност, а преостали материјал из телесне шупљине се испушта кроз испусни вентил.

Са вентилом у затвореном положају, седишта на узводној и низводној страни блокирају проток. Фиксни кугласти вентил у телу шупљине производа може се испразнити жилавост, уређај за пражњење има следеће функције:

(1) Може проверити да ли је дошло до цурења седишта вентила;

Смањити загађење замене медијума на фиксном кугластом вентилу;

а „¢ Под радним притиском, када је вентил потпуно отворен или потпуно затворен, кутија за пуњење стабљике се може заменити.

2. Аутоматско растерећење притиска:

Када се температура медија у шупљини тела вентила повећа и изазове абнормално повећање притиска, не мора да прође сигурносни вентил, већ само зависи од функције седишта вентила за аутоматско ослобађање притиска, што је веома важно како би се осигурало сигурност вентила при транспорту течног медијума.

Када се абнормални притисак повећа због повећања температуре устајалог медија у комори кугластог вентила, седиште вентила се уклања са аутоматског растерећења притиска кугле (слика 9) или сигурносног вентила инсталираног на телу вентила (слика 10) до осигурати сигурност система.

3. Потпуно запечаћено:

Фиксни кугласти вентил има јединствен начин заптивања, тако да је течност потпуно блокирана.

4. Пожарна структура:

У случају пожара или абнормалне температуре узроковане омекшавањем и спаљивањем базе тефлонског поља. Да би се спречило ширење пожара, стационарни кугласти вентил ради поуздано, док носач седишта за очи може бити у контакту са куглом (слика 11: тренутно заптивање). У складу са АПЛ 607.

5. Заптивање хитног спашавања масти

Због неочекиваног квара заптивача седишта услед страних материја у медијуму или пожара, вентил за маст обезбеђује брзу везу са пиштољем за маст како би се лако и брзо убризгало заптивно мазиво у заптивно подручје седишта како би се ублажило цурење.

6. Поуздано заптивање стабљике и низак обртни момент

Поред стандардног заптивног прстена, заптивна жлезда је такође опремљена заптивним прстеном типа "О", двоструким заптивањем како би се осигурала поузданост заптивања стабљике; Додатно графитно паковање и убризгавање масти за заптивање минимизирају цурење стабљике након пожара. Клизни лежајеви и потисни лежајеви чине вентил лаким за руковање.

Употреба фиксног кугличног вентила

1. Уверите се да су цевовод и фиксни кугласти вентил испрани пре рада.

2 рада вентила према величини улазног сигнала актуатора за покретање ротације осовине вентила: ротација према напријед 1/4 (900), вентил искључен. Окренути 1/4 окретаја (900) да бисте отворили вентил.

3. Када је стрелица покретача која показује смер паралелна са цевоводом, вентил је у отвореном стању; Када је показивачка стрелица окомита на линију, вентил се затвара.

Предности фиксног кугличног вентила:

1. Заптивање хитног спасавања масти: због неочекиваног квара заптивача седишта изазваног страним телима у средини фиксног кугличног вентила или пожара, вентил за маст обезбеђује брзу везу са пиштољем за маст, а увозна пумпа може лако и брзо убризгајте заптивну маст у заптивни део седишта вентила како бисте ублажили цурење.

2, поуздано заптивање стабљике и низак радни момент: поред фиксног кугластог вентила опремљеног стандардним заптивним прстеном, заптивна жлезда је такође опремљена О-прстеном, двоструким заптивањем како би се осигурала поузданост заптивања стабљике; Додатно графитно паковање и убризгавање масти за заптивање минимизирају цурење стабљике након пожара. Клизни лежајеви и потисни лежајеви чине вентил лаким за руковање.

3, пуног пречника или смањеног пречника: фиксни кугласти вентил се може изабрати према потреби за структуром пуног пречника или смањеног пречника. Пречник протока кугластог вентила је у складу са унутрашњим пречником цевовода, који се лако чисти.

4, стабло вентила се може продужити: према потребама уградње или рада, стабло вентила се може продужити. Фиксни куглични вентил са продуженом шипком, посебно погодан за градске гасове и друге потребе укопаних цевовода. Величина наставка према захтевима купаца.

5, флексибилан рад: употреба лежишта седишта и лежајева са малим коефицијентом трења и добрим самоподмазивањем увелико смањује радни обртни момент вентила. Због тога се вентилом може флексибилно и слободно руковати дужи временски период чак и ако нема заптивне масти.