Чишћење повратног вентила прирубнице Лцц

- 2021-08-09-

ЧишћењеЛцц повратни вентил прирубнице

Лцц прирубнички повратни вентил је врста вентила који се користи за спречавање повратног протока медија у цевоводима и опреми. Контролни вентил на прирубници за усисавање уграђен је на сваку одводну цев спољног грејача система за усисавање паре и рекуперацију топлоте јединице парне турбине. Његова функција је да аутоматски затвори плочу вентила када је јединица истоварена како би се спријечила парна страна гријача и доводна цијев за пару Пара у пари се враћа назад у парну турбину, узрокујући прекорачење брзине парне турбине.

1. Распад вентила

(1) Прво оловком за обележавање означите уклапање поклопца и тела вентила, а затим олабавите завртње поклопца и уклоните поклопац.
(2) Уклоните лежај, прстен за задржавање уља и ручицу на спојној страни вратила полуге и пнеуматског управљачког седишта;
(3) Отпустите велику заптивну навртку поклопца и уклоните велики притисни прстен.

(4) Након постављања одговарајућих ознака, отпустите причврсне вијке великог држача и уклоните велики држач;

(5) Уклоните вратило полуге и чахуру;

(6) Уклоните мали држач и прибор са стране осовине клацкалице;

(7) Отпустите причврсну матицу на малом прстену за притисак, уклоните мали прстен за притисак и квантитативно га поставите.

(8) Након што направите одговарајуће ознаке, отпустите причврсне вијке на поклопцу прирубнице и уклоните поклопац прирубнице;

(9) Уклоните клацкалицу и језгро вентила;

(10) Извадити клацкалицу и језгро вентила;

2. Поглед наЛцц неповратни вентил са прирубницом
(1) Проверите вод вентила на језгри вентила и телу вентила. Не би требало да постоје жлебови, поре и трагови на заптивној површини који утичу на перформансе заптивања на линији вентила, и не би требало бити прекида у контакту по целом ободу. Ако се открије квар који утиче на перформансе заптивања, треба га третирати брушењем.
(2) Проверите везу између лептира вентила и клацкалице и подесите размак између заптивача и клацкалице између 1 мм и 1,2 мм. Не би требало да буде превелика или премала, у супротном треба да се прилагоди. Причврсна навртка лептира вентила и клацкалице треба да буде чврсто повезана, позиција заваривања треба да буде потпуна и без пукотина, а јаз између вратила лептира вентила и прстена клацкалице треба да испуњава захтеве.
(3) Проверите зазор између вратила полуге, осовине клацкалице и велике и мале чауре и сејалице. Површина сваког вратила и унутрашњи зид чахуре треба да буду глатки и без јама.
(4) Проверите паковање у великом заптивном поклопцу и поклопцу прирубнице. Требали би бити нетакнути, а ако су оштећени, требало би их замијенити.
(5) Проверите да ли поклопац вентила и заптивна површина тела вентила морају бити неоштећени, без жлебова, жуљева и продорних огреботина које утичу на ефекат заптивања.
(6) Очистите и проверите заптивну површину на споју држача, поклопца прирубнице и кућишта вентила. Старе заптивке заглављене на заптивној површини треба очистити и уклонити лопатом. Заптивна површина не би требало да има недостатке који утичу на ефекат заптивања.
3. Уградња вентила

Пре него што се вентил инсталира и обнови, површине вратила и чаура треба снажно трљати прахом молибден -дисулфидом док не постану сјајне. Поновно састављање треба извести обрнутим редослиједом растављања према ознаци монтаже

(1) Након што је лептир вентила прикључен на клацкалицу, дебљина заптивке за подешавање може се подесити како би се осигурало да угао ротације прекидача лептира вентила достигне угао који захтева произвођач. Након тога, затезну матицу треба точковно заварити лептиром вентила.

(2) Приликом састављања осовине полуге, осовине клацкалице и клацкалице, требало би да постоји размак од 1 до 1,20 мм између осовине полуге и краја клацкалице, као и одстојника за подешавање осовине клацкалице и клацкалице. крај руке.

(3) Приликом постављања и затезања држача и поклопца прирубнице спојених на кућиште вентила с вањске стране осовине клацкалице и полуге, обратите пажњу на то да држите двије осовине концентричнима како бисте спријечили неактивност прекидача.

(4) У процесу сабијања амбалаже на оба краја треба осигурати кретање сваке осе.

(5) Све заптивне заптивке треба ажурирати.

Лцц неповратни вентил са прирубницом